Over ons

Ontstaan van Familia Camioneros

Familia Camioneros is ontstaan uit de passie van Martin van Veldhuizen voor vrachtauto's, lekker eten en gezelligheid. In 2019 bedachten we als organisatie om een truckshow te gaan organiseren in het centrum van Barneveld. Het plan dat al in een vergevorderd stadium was, kon helaas geen doorgang vinden i.v.m. covid-19.

Het eerste evenement

Plan B werd uit de kast getrokken en zo was op 11 en 12 september de eerste Familia Camioneros Truckmeeting een feit. Dit was op het afgesloten terrein van Partycentrum de Molen in Harskamp. Met ruim 50 deelnemers en 250 bezoekers per tijdsblok van 2 uur was dit een enorm succes. Dit smaakte naar meer! Door alle covid-19 maatregelen die golden, was het een enorme uitdaging om dit te organiseren, maar met de juiste maatregelen en het juiste plan konden wij aan de gemeente Ede laten zien dat organiseren in lastige tijden ook zeker mogelijk is. In 2021 zouden we dit gaan herhalen op dezelfde locatie met meer trucks, maar helaas viel dit precies in een lockdown en moesten we deze truckmeeting annuleren.

Zomerse locatie

In 2022 volgde een vrij toegankelijke, succesvolle truckshow op de spectaculaire, nieuwe locatie: Recreatiegebied Zeumeren. Met stralend weer, ruim 100 trucks en meer dan 6000 bezoekers verdeeld over de vrijdagavond en de zaterdag was dit een geweldige start voor een jaarlijkse truckshow op deze indrukwekkende locatie. Net zo belangrijk is de gezelligheid met elkaar.

Spaanse passie

Familia Camioneros is een Spaanse naam en betekent truckersfamilie en dat is ook echt wat we willen zijn. Net als wij hebben alle deelnemers dezelfde passie voor trucks. Ons motto is dan ook: Passie delen is passie vermenigvuldigen. En dat is ook wat wij willen doen: onze passie delen om zo ons publiek kennis te laten maken met de transportsector en de chauffeurs in een positief daglicht te zetten.

Barneveld op de kaart

Daarnaast vinden wij het als organisatie belangrijk om met ons evenement de gemeente Barneveld op de (internationale) kaart te zetten. Met deelnemers uit verschillende landen en publiek vanuit heel Nederland, Duitsland, België en misschien nog wel verder, zal dit zeker gaan gebeuren.

Een 2-daags evenement

Familia Camioneros is een tweedaags evenement, dat begint op de vrijdagavond 1 september van 18:00 uur tot 23:30 uur en vervolgt op de zaterdag 2 september van 09:00 uur tot 17:00 uur. Er zijn 125 vrachtauto's te bewonderen, heerlijk eten en drinken verkrijgbaar en spannende verkiezingen voor de mooiste vrachtauto. Maar ook net zo belangrijk is de gezelligheid met elkaar.